Ciasto cappuccino bez pieczenia, którego przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut. Jest tak smaczne, że każdy chętnie sięga po kolejny kawałek
Wymiary formy: 25x36 cm
Składniki:
masa cappuccino:
- 500 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1/3 szklanki wrzątku
- 4 łyżki cappuccino o smaku śmietankowym
- 500 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1/3 szklanki wrzątku
- około 120 g herbatników mocno kakaowych
- około 250 g podłużnych biszkoptów
- kakao do oprószenia
Przygotowanie:
W dwóch szklankach rozpuszczamy we wrzątku po dwie łyżeczki żelatyny. W międzyczasie na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników. 500 ml śmietanki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ciągle miksując wlewamy jedną zimną żelatynę i wsypujemy cappuccino. Masę wykładamy na herbatniki.
Na masie cappuccino układamy podłużne biszkopty. 500 ml śmietanki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ciągle miksując wlewamy pozostałą zimną żelatynę. Masę śmietanową wykładamy na biszkopty.
Ciasto wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem ciasto oprószamy kakao.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
biszkopty cappuccino cappuccino bez pieczenia cappucino ciasta ciasto bez pieczenia ciasto cappuccino ciasto cappuccino w 20 minut herbatniki kakao śmietanka top ciasta bez pieczenia
Uwielbiam cappuccino :) to ciasto będzie moim ulubieńcem! Dziękuję za świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńPyszne ciasto, robie je co niedziele 😉🍰
OdpowiedzUsuń