Sałatka wujka

Idealna na kolację sałatka z przepisu wujka, wszyscy się nią zajadają

Składniki:

  • seler naciowy
  • 150 g suszonej żurawiny
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 100 g płatków migdałowych
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki majonezu
  • sól ziołowa



Przygotowanie:

Selera naciowego kroimy w większą kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Seler powinien być nadal jędrny. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Do miski wkładamy przestygniętego selera naciowego, odsączoną z zlewy kukurydzę, żurawiną, majonez i posypujemy solą ziołową.



Całość mieszamy. Wierzch sałatki przykrywamy ostygniętymi prażonymi migdałami.

Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!