Idealna na kolację sałatka z przepisu wujka, wszyscy się nią zajadają
Składniki:
- seler naciowy
- 150 g suszonej żurawiny
- puszka kukurydzy konserwowej
- 100 g płatków migdałowych
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki majonezu
- sól ziołowa
Przygotowanie:
Selera naciowego kroimy w większą kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Seler powinien być nadal jędrny. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. Do miski wkładamy przestygniętego selera naciowego, odsączoną z zlewy kukurydzę, żurawiną, majonez i posypujemy solą ziołową.
Całość mieszamy. Wierzch sałatki przykrywamy ostygniętymi prażonymi migdałami.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kukurydza migdały sałatka wujka sałatka z selerem naciowym sałatki sałatki świąteczne seler seler naciowy żurawina