Aromatyczne podudzia z kurczaka pieczone na młodej kapuście to znakomity wiosenny obiad na niedzielę
Składniki:
- 12 podudzi z kurczaka
- główka młodej kapusty
- przyprawa do drobiu
- sól
- pieprz czarny
Przygotowanie:
Młodą kapustę szatkujemy i dajemy na spód naczynia żaroodpornego, dolewamy 1/2 szklanki wody. Podudzia nacieramy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Mięso układamy na kapuście.
Kurczaka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy około 1 godz. pod przykryciem. Następnie mięso odkrywamy i pieczemy jeszcze około 20 min. Upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Kurczaka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy około 1 godz. pod przykryciem. Następnie mięso odkrywamy i pieczemy jeszcze około 20 min. Upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kapusta kurczak kurczak na kapuście kurczak na obiad kurczak pieczony na młodej kapuście obiad podudzia podudzia pieczone na kapuście