Ekspresowa w przygotowaniu surówka z młodej kapusty z dodatkiem ogórków, koperku i szczypiorku. Sprawdzi się jako dodatek do obiadu i grilla
Składniki:
- mała główka młodej kapusty
- pęczek koperku
- pęczek szczypiorku
- 3 ogórki
- pieprz cytrynowy
- sól
- sok z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, obranego ogórka kroimy w plasterki, a szczypiorek i koperek siekamy. Warzywa mieszamy z oliwą. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny do smaku.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
błyskawiczna surówka obiadowa młoda kapusta sałatki surówka surówka obiadowa surówka z młodej kapusty surówka z młodej kapusty w 5 minut wiosenna
Doskonała, idealna
OdpowiedzUsuń