Świetna propozycja dla zabieganych na obiad, który sam się robi. Składniki wystarczy dać do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika
Składniki:
- 12 podudzi z kurczaka
- około 700 g młodych ziemniaków
- 5 młodych marchewek
- 4 młode cebulki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Podudzia nacieramy solą i pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Do kurczaka dodajemy wyszorowane ziemniaki, pokrojone na połówki marchewki i cebulki w ćwiartki.
Całość przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. na około 80 min. Po tym czasie kurczaka odkrywamy i pieczemy jeszcze około 30 min. do zarumienienia. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości warzyw.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kurczak na obiad kurczak pieczony z warzywami niedzielny obiad jednogarnkowy obiad podudzia podudzia pieczone z warzywami podudzia w warzywach
In my opinion, this topic is very interesting for every person. This is my opinion on this subject.
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne jedzenie i nie wymaga dużo pracy smacznego
OdpowiedzUsuń