Surówka kopenhaska znakomicie sprawdzi się jako dodatek do obiadu i dań z grilla. Ulubiona surówka domowników
Składniki:
- sałata
- 2 marchewki
- pęczek szczypiorku
- pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- 4 ogórki konserwowe
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sałatę rwiemy na kawałki, marchewkę i ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę, szczypiorek i natkę pietruszki drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa mieszamy z jogurtem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Surówkę odstawiamy na około godzinę, aby smaki się przegryzły.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
błyskawiczna surówka obiadowa marchewka pietruszka sałata sałatki surówka surówka kopenhaska surówka obiadowa szczypiorek wiosenna