Surówka kopenhaska

Surówka kopenhaska znakomicie sprawdzi się jako dodatek do obiadu i dań z grilla. Ulubiona surówka domowników

Składniki:
  • sałata 
  • 2 marchewki
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz



Przygotowanie:

Sałatę rwiemy na kawałki, marchewkę i ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę, szczypiorek i natkę pietruszki drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa mieszamy z jogurtem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Surówkę odstawiamy na około godzinę, aby smaki się przegryzły.

Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!