Wiosenna surówka królewska, jest mało wymagająca i znakomicie smakuje. Sprawdzi się do każdego obiadu
Składniki:
- mała główka młodej kapusty
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula czerwona
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki octu 10%
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Do warzyw dodajemy cukier, ocet i olej. Całość dokładnie mieszamy i lekko ugniatamy ręką. Surówkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
cebula czerwona papryka młoda kapusta sałatki surówka surówka królewska surówka obiadowa surówka z młodej kapusty surówka z młodej kapusty w 5 minut szczypiorek wiosenna