Ekspresowa w przygotowaniu i małoskładnikowa surówka weekendowa, idealna jako dodatek do obiadu
Składniki:
- mała główka kapusty
- 1 papryka czerwona
- 2 ogórki
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki octu 10%
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, ogórki i paprykę kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Do warzyw dodajemy cukier, ocet i olej. Całość dokładnie mieszamy i lekko ugniatamy ręką. Surówkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
młoda kapusta ogórki papryka sałatki surówka surówka obiadowa surówka weekendowa w 5 minut surówka z młodej kapusty surówka z młodej kapusty w 5 minut szczypiorek wiosenna