Ciasto kubeczkowe

Składniki wystarczy wymieszać, dodać ulubione owoce, wstawić ciasto do piekarnika i gotowe

Wymiary formy: 25x36 cm

Składniki:

  • 2 kubeczki jogurtu naturalnego po 200 ml
  • 1 kubeczek cukru
  • 6 kubeczków maki 
  • 2 kubeczki oleju
  • 6 jajek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • maliny



Przygotowanie:

Składniki na ciasto odmierzamy kubeczkiem po jogurcie naturalnym i umieszczamy w misce. Krótko mieszamy łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy owoce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Ciasto kubeczkowe pieczemy około 50 min. do tzw. suchego patyczka.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

8 komentarzy:

  1. Ciasto wygląda rewelacyjnie jeśli mogę zapytać o wymiary formy w jakiej pani piekła ciasto to była bym wdzięczna 😀

    OdpowiedzUsuń
  2. A jaka funkcja piekarnika ?

    OdpowiedzUsuń
  3. Na razie mi się podoba ,być może upiekę w sobotę.

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie upiekłam jest szybkie i pyszne

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy można piec z owocami mrożonymi??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z mrożonymi nie piekłam, mogą puścić za dużo soku. Możliwe, że trzeba je wcześniej odsączyć.

      Usuń
  6. Dla mnie o kubeczek cukru za mało :( a jajka chyba miałam za duże, wyszło gęste i o smaku jajek, jak sękacz... ;)

    OdpowiedzUsuń