Wymiary formy: 25x36 cm
Składniki:
- 2 kubeczki jogurtu naturalnego po 200 ml
- 1 kubeczek cukru
- 6 kubeczków maki
- 2 kubeczki oleju
- 6 jajek
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru waniliowego
- maliny
Składniki na ciasto odmierzamy kubeczkiem po jogurcie naturalnym i umieszczamy w misce. Krótko mieszamy łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy owoce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Ciasto kubeczkowe pieczemy około 50 min. do tzw. suchego patyczka.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
ciasta ciasto jogurtowe ciasto kubeczkowe ciasto odmierzane kubeczkiem ciasto z jogurtem ciasto z malinami jogurt naturalny maliny szybkie ciasto
Ciasto wygląda rewelacyjnie jeśli mogę zapytać o wymiary formy w jakiej pani piekła ciasto to była bym wdzięczna 😀
OdpowiedzUsuńpodane jest nad składnikami :)
UsuńA jaka funkcja piekarnika ?
OdpowiedzUsuńNa razie mi się podoba ,być może upiekę w sobotę.
OdpowiedzUsuńWłaśnie upiekłam jest szybkie i pyszne
OdpowiedzUsuńCzy można piec z owocami mrożonymi??
OdpowiedzUsuńZ mrożonymi nie piekłam, mogą puścić za dużo soku. Możliwe, że trzeba je wcześniej odsączyć.
UsuńDla mnie o kubeczek cukru za mało :( a jajka chyba miałam za duże, wyszło gęste i o smaku jajek, jak sękacz... ;)
OdpowiedzUsuń