Chrupiące ogórki małosolne, które gotowe są w zaledwie godzinę. Bardzo prosty i szybki sposób na smaczne ogórki
Składniki:
- 1 kg małych ogórków gruntowych
- przegotowana woda
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 3 ząbki czosnku
- garść posiekanego koperku
Przygotowanie:
Ogórki myjemy, obcinamy końce i zalewamy je zimną, przegotowaną wodą. Odstawiamy na jakiś czas do namoczenia. Następnie wodę odlewamy. Do ogórków dodajemy sól, cukier, czosnek i koperek, mieszamy.
Ogórki odstawiamy na godzinę pod przykryciem. Do tego przepisu najlepiej użyć małych ogórków, ponieważ im mniejsze, tym szybciej zrobią się małosolne.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
ogórki ogórki i cukinia ogórki kiszone ogórki małosolne ogórki małosolne na sucho ogórki małosolne w godzinę przetwory przetwory z ogórków
Przepis sprawdzony i działa :) Ogórki rewelacyjne
OdpowiedzUsuńBzdura...W godzinę....małosolne....
OdpowiedzUsuńWłaśnie zrobiłam. One faktycznie są pyszne i smakiem przypominają małosolne��
OdpowiedzUsuń