Poduszki z kurczaka nadziane farszem z pieczarek i serem żółtym, znakomicie sprawdzą się na niedzielny obiad
Składniki:
- 5 pojedynczych piersi z kurczaka
- około 300 g pieczarek
- 1 duża cebula
- kilka plasterków sera żółtego
- 4 jajka
- 100 ml mleka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Piersi z kurczaka dzielimy na 2 - 3 części w zależności od wielkości mięsa i nacinamy wzdłuż nożem tak, aby powstała kieszonka. Kurczaka wypełniamy kawałeczkiem sera żółtego i farszem pieczarkowym. Kieszonki zamykamy przewlekając wykałaczki.
Poduszki obtaczamy w jajkach roztrzepanych z mlekiem, solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przed podaniem wykałaczki wyjmujemy. Poduszki z kurczaka podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kurczak kurczak na obiad obiad pierś z kurczaka poduszki drobiowe poduszki z kurczaka
ale super przepis!
OdpowiedzUsuńzrobie dziś i dam znać jak wyszło, ale zapowiada się pysznie!!
OdpowiedzUsuńi jak wyszło? :P
Usuń