Letnia sałatka imprezowa sprawdzi się na różne uroczystości, do grilla, na kolację, czy jako przekąska w ciągu dnia
Składniki:
- 10 jajek
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- puszka kukurydzy konserwowej
- 2 ogórki
- 4 łyżki majonezy
- 10 łyżek śmietany 12%
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Układamy na dnie miski i smarujemy połową sosu.
Następnie układamy poszatkowaną pekinkę i odsączoną z zalewy kukurydzę.
Na kukurydzę wykładamy resztę sosu i układamy obrane i pokrojone w grubą kostkę ogórki.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
błyskawiczna sałatka warstwowa jajka kapusta pekińska kukurydza ogórki sałatka imprezowa sałatka na imprezę sałatka warstwowa sałatka wielkanoc sałatki sałatki świąteczne