Surówka krymska to połączenie kapusty młodej z pekińską, porem i natką pietruszki. Sprawdzi się jako dodatek do obiadu i dań mięsnych
Składniki:
- 1/4 główki młodej kapusty
- mała kapusta pekińska
- por
- pęczek natki pietruszki
- 2 ogórki konserwowe
- 4 łyżki majonezu
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Kapustę młodą i pekińską szatkujemy. Pora kroimy w plasterki, ogórki w drobną kostkę, a pietruszkę siekamy. Warzywa mieszamy z majonezem i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
błyskawiczna surówka obiadowa kapusta pekińska młoda kapusta pietruszka por sałatki surówka surówka krymska surówka obiadowa surówka z kapusty pekińskiej surówka z młodej kapusty wiosenna
fajna suróweczka
OdpowiedzUsuńWspaniała.
OdpowiedzUsuńMoje smaki.