Surówkę wiejską jadłam u Babci na imieninach. Często sięgam po ten przepis, surówka sprawdza się do obiadu i grilla
Składniki:
- 1/2 kapusty
- 1 cebula sałatkowa
- 4 ogórki
- puszka kukurydzy konserwowej
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki octu
- 100 ml oleju
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, cebulę drobno kroimy. Ogórki obieramy i kroimy w plasterki. Kukurydzę odsączamy. Warzywa doprawiamy do smaku octem, olejem, cukrem i solą. Mieszamy lekko ugniatając ręką.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
cebula kapusta kukurydza ogórki sałatki surówka surówka obiadowa surówka wiejska surówka z kapusty surówka z kapusty i ogórków surówka z młodej kapusty wiosenna