- 2 podwójne piersi z kurczaka
- mała główka kapusty
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- majeranek
- 2 łyżki smalcu
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy i podgotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Obsmażamy z każdej strony. W naczyniu żaroodpornym układamy odsączoną kapustę wymieszaną z cebulą. Na wierzch dajemy smalec i kurczaka.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. i pieczemy fileta z kapustą około 20 min. pod przykryciem. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze około 20 min. bez przykrycia. Długość pieczenia uzależniona jest od szybkości upieczenia się kapusty.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. i pieczemy fileta z kapustą około 20 min. pod przykryciem. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze około 20 min. bez przykrycia. Długość pieczenia uzależniona jest od szybkości upieczenia się kapusty.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
filet w kapuście filet z kurczaka filet z kurczaka pieczony w kapuście kapusta kurczak na obiad obiad pierś w kapuście pierś z kurczaka pierś z kurczaka pieczona w kapuście
Czy piersi kroimy w paski?
OdpowiedzUsuńw paski chyba najlepiej, ależ to kapitalnie smakuje
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda
OdpowiedzUsuńsmacznie to malo powiedziane, będzie teścik na dniach:)
OdpowiedzUsuńNawet nie słyszałam o tej potrawie, koniecznie zapisuję
OdpowiedzUsuńPrzepis bardzo ciekawy,dzisiaj próba generalna.Z czym to najlepiej jeść.
OdpowiedzUsuńA do kapusty nie trzeba żadnej soli ani pieprzu,koncentratu? Nie będzie bez smaku?
OdpowiedzUsuńKapusta przeszła smakiem z kurczaka, ale zawsze można ją doprawić według własnych upodobań smakowych
UsuńFajnie.Dziękuję za odpowiedź:)
OdpowiedzUsuń