- podwójna pierś z kurczaka
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- kilka plasterków sera żółtego
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Umyte pieczarki kroimy w półplasterki, a cebulę w piórka. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju do odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na spodzie naczynia żaroodpornego układamy kurczaka i przykrywamy pieczarkami.
Następnie smarujemy majonezem wymieszanym z ketchupem i całość przykrywamy plasterkami sera żółtego. Tak przygotowanego kurczaka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Zapiekamy do rozpuszczenia sera.
Tak przygotowanego kurczaka po kowalsku podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kurczak na obiad kurczak po kowalsku obiad pieczarki pierś po kowalsku pierś z kurczaka
ale fajny pomysł
OdpowiedzUsuńWygląda ciekawie, chętnie wypróbuję ten przepis. :-)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, w najbliższym czasie na pewno wypróbuję ten przepis ;)
OdpowiedzUsuńCiekawe przepisy trzeba wypróbować !!wyglądają apetycznie !!!!
OdpowiedzUsuńBardzo dobre 😉
OdpowiedzUsuńNo i to jest przepis a nie tak jak ostatnio było ciekawe zdjęcie przepisu na kurczaka z KFC a okazało się ściemą na resorach tu jest napisane jakie składniki i jak zrobić i wygląda ciekawie jak będę miał chwilę to się tym zajmę
OdpowiedzUsuń