Składniki:
- 10 plastrów schabu
- kilka pieczarek
- kilka plasterków sera żółtego
- 2 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki i ser kroimy w plasterki. Plastry schabu rozbijamy. Na każdym układamy 2 - 3 plasterki pieczarek i sera. Kotlety składamy na pół.
Obtaczamy w jajkach roztrzepanych z solą i pieprzem oraz obsypujemy bułką tartą. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju. Poduszki podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kotlety kotlety na obiad kotlety schabowe obiad poduszki na obiad poduszki ze schabu schab schabowe poduszki
Fajnie wydanie schabowych. Trzeba będzie zrobić kiedyś na obiad
OdpowiedzUsuń