Schabowe poduszki

Przygotujesz te kotlety raz, a rodzina będzie chciała jeść je codziennie

Składniki:
  • 10 plastrów schabu 
  • kilka pieczarek 
  • kilka plasterków sera żółtego 
  • 2 jajka 
  • bułka tarta do panierowania 
  • olej do smażenia 
  • sól 
  • pieprz 



Przygotowanie:

Pieczarki i ser kroimy w plasterki. Plastry schabu rozbijamy. Na każdym układamy 2 - 3 plasterki pieczarek i sera. Kotlety składamy na pół.



Obtaczamy w jajkach roztrzepanych z solą i pieprzem oraz obsypujemy bułką tartą. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju. Poduszki podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

1 komentarz:

  1. Fajnie wydanie schabowych. Trzeba będzie zrobić kiedyś na obiad

    OdpowiedzUsuń