Gdy spróbujesz ten przepis zagości w Twojej kuchni na dłużej
Składniki:
- 8 podudzi z kurczaka
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 4 łyżki ketchupu pikantnego
- 3 łyżki majonezu
- 3 garście startego sera żółtego
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w piórka, a marchewkę w plasterki. Warzywa mieszamy i wykładamy na spód naczynia żaroodpornego. Solimy i pieprzymy do smaku. Ketchup mieszamy z majonezem i obtaczamy sosem podudzia. Pałki powinny być całe pokryte marynatą. Na cebuli z marchewką układamy podudzia.
Tak przygotowanego kurczaka przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 1 godzinę. Po tym czasie podudzia odkrywamy i posypujemy serem żółtym. Kurczaka pieczemy jeszcze około 15 min. Gotowe podudzia podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kurczak kurczak na obiad kurczak pieczony w ketchupie i majonezie kurczak po kozacku obiad podudzia podudzia z kurczaka
Bardzo fajna propozycja!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis!
OdpowiedzUsuńdzięki!
OdpowiedzUsuń