Ciasto w 5 minut - banoffee pie

Minimum wysiłku, kilka minut, proste składniki i mamy pyszne ciasto, które sprawdza się na każdą okazję. Musicie je koniecznie spróbować

Wymiary formy: 24x28 cm

Składniki:
  • 500 g serka mascarpone
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • około 100 g krakersów
  • 6 bananów
  • sok z cytryny
  • 400 g masy kajmakowej
  • kakao do oprószenia



Przygotowanie:

Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy krakersy. Następnie rozsmarowujemy masę kajmakową.



Banany obieramy, kroimy w grubsze plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy je na kajmaku. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Wykładamy na banany.



Wierzch ciasta posypujemy kakao. Ciasto wstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

4 komentarze:

  1. wygląda pysznie na pewno spróbuje ;d

    OdpowiedzUsuń
  2. musze tez wypróbowac wyglada smacznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda nieziemsko! Dużym plusem jest, że tak szybko można go przygotować. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Jest ładne wyglądu muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń