Banalnie prosta surówka z kiszonej kapusty to źródło naturalnej witaminy C i znakomity sposób na wzmocnienie odporności
Składniki:
Przygotowanie:
- 400 g kiszonej kapusty
- 1 marchewka
- 1 mała cebula
- pieprz
- kminek
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, nie płuczemy chyba, że jest wyjątkowo kwaśna. Następnie do kapusty dodajemy startą marchewkę na tarce jarzynowej oraz cebulę posiekaną w drobną kostkę. Surówkę doprawiamy pieprzem, kminkiem i oliwą. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 30 min., aby surówka się przegryzła.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kapusta kiszona sałatki surówka surówka bomba witaminowa surówka obiadowa surówka z kiszonej kapusty
Super! Nie dość, że zdrowa to jeszcze pyszna!
OdpowiedzUsuńHit wiosny 2020 :D
OdpowiedzUsuńJem taką codziennie, aby mieć siłę na podróże! Pycha!
OdpowiedzUsuń