Mąż powiedział "ale dobra surówka", od tej pory za każdym razem robię jej podwójną porcję
Składniki:
- 400 g kiszonej kapusty
- mała czerwona cebula
- 1/2 zielonej papryki
- 1 jabłko
- pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki oleju
- pieprz grubo mielony
Przygotowanie:
Paprykę i obrane jabłko kroimy w kostkę, cebulę i natkę siekamy. Miód mieszamy z olejem i pieprzem. Do odciśniętej kapusty (jeżeli jest wyjątkowo kwaśna płuczemy) dodajemy paprykę, jabłko, cebulę, natkę i wlewamy sos. Całość mieszamy.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kapusta kiszona sałatki surówka surówka obiadowa surówka z kiszonej kapusty surówka z kiszonej kapusty inna niż wszystkie
Yum musi byc dobra:)
OdpowiedzUsuńSurówka pyszna mąż ja uwielbia.
OdpowiedzUsuń