Mało znany przepis na obłędne marynowane ogórki. Wystarczy dodać do nich kilka uwielbianych przez nas składników
Ilość: 1 słoik (750 ml)
Składniki:
Przygotowanie:
Składniki:
- 8 ogórków
- pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki octu 10%
- 1 łyżeczka kminku
- 200 ml wody
- sól do smaku
Przygotowanie:
Obrane ogórki i czosnek kroimy w plasterki, a koperek siekamy. Do warzyw dodajemy kminek, wodę, ocet, miód i solimy do smaku. Mieszamy.
Następnie sałatkę ogórkową razem z zalewą przekładamy do słoika. Gotowe odstawiamy do przegryzienia na około 1 godz. Tak przygotowane ogórki w lodówce możemy przechowywać do kilku dni.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
marynowane ogórki ogórki ogórki bez pasteryzacji przetwory przetwory z ogórków sałatka ogórkowa sałatki
A można je pasteryzowac
OdpowiedzUsuńzawsze robię na bieżąco, nie próbowałam pasteryzować
UsuńCzy to mozna zapasteryzowac na zime?
OdpowiedzUsuńNie próbowałam pasteryzować
UsuńCzy kminek jest konieczny?
OdpowiedzUsuńTez kimku nie lubie moze byl bez kiminku
UsuńMożna pominąć
Usuńbardzo dobry pomysł
OdpowiedzUsuń