Sałatka szopska

Przepis na sałatkę szopską dostałam od koleżanki z Bułgarii, jest z prostych składników i znakomicie sprawdza się do grilla i dań mięsnych

Składniki:
  • 3 ogórki
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • około 200 g pomidorków koktajlowych
  • pęczek koperku
  • 250 g sera feta lub innego słonego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz grubo mielony




Przygotowanie:

Obrane ogórki, cebulę i paprykę kroimy w kostkę, a pomidorki w ćwiartki. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sok z cytryny, olej i pieprz. Mieszamy. Na górę kruszymy ser i posypujemy posiekanym koperkiem.



Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

1 komentarz:

  1. Co prawda nie przepadam za fetą i koperkiem, ale myślę, że uda się je zastąpić czymś innym z mojego ogrodu. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń