Kapusta do obiadu Babci Oli

Słodko - kwaśna sałatka, którą bardzo często Babcia robi jako dodatek do obiadu. Do jej przygotowania potrzeba jest tylko kapusta, a resztę składników z pewnością znajdziemy w domu. Można ją podawać na ciepło i na zimno

Składniki:
  • 1/2 główki kapusty
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka octu 10%
  • sól



Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy cukier, smalec i sól do smaku. Kapustę dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodajemy ocet. Tak przygotowana kapusta najlepiej smakuje podawana na ciepło.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze: