Kolejna propozycja na ciepłe śniadanie lub kolację. Kanapki zapiekane w piekarniku z pastą jajeczną to posiłek uwielbiany przez moją rodzinę. Zawsze kiedy je zrobię to znikają w mig i każdy prosi o dokładkę
- chleb tostowy
- 150 g ulubionej szynki
- pęczek cebulki dymki
- 8 ugotowanych jajek
- 200 g serka topionego śmietankowego
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Szynkę, cebulę dymkę i jajka drobno kroimy. Dodajemy serek topiony, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy.
Przygotowaną pastą grubo smarujemy kromki chleba i układamy na blaszce. Kanapki pieczemy około 15 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
gorące kanapki z piekarnika imprezowe przekąski jajka kanapki na ciepło kanapki na gorąco przekąski serek topiony szynka śniadanie i kolacja zapiekanki
Wygląda bardzo smacznie! Chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam