Przepis na te śledzie dawno temu dostałam od Pani pracującej w sklepie rybnym. Domownicy za nimi przepadają więc robię je nie tylko na Święta ale i inne okazje. Sprawdzają się znakomicie jako przekąska do wódeczki
Składniki:
- 1/2 kg płatów śledziowych solonych ala matias
- 1 cebula
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 ugotowane jajka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Śledzie moczmy w zimnej wodzie zmieniając ją 2 - 3 razy. Następnie osuszamy i kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, mieszamy ze śmietaną, musztardą i majonezem. Na półmisku układamy śledzie i rozsmarowujemy przygotowany sos. Wierzch posypujemy jajkami startymi na drobnych oczkach i natką pietruszki.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
Boże Narodzenie imprezowe przekąski przekąski śledzie śledzie na boże narodzenie śledzie na święta śledzie po bieszczadzku
Super prosta i szybka sałatka. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuńwyglada bardzo smacznie,mysle ze na pewno sprobuje ja na swieta. dziekuje i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNa ile wczesniej mozna ją zrobic?
OdpowiedzUsuńW dniu podania
UsuńNapewno będą super.
OdpowiedzUsuń