Zawsze miała problem jaką surówkę podać do obiadu. W końcu udało mi się dorwać przepis i ten problem zniknął. Surówka z białej i czerwonej kapusty zachwyca smakiem za każdym razem kiedy ją podam, a w dodatku jest banalnie prosta w wykonaniu. Ten duet stał się ulubieńcem w naszym domu
Składanki:
- 1/3 główki kapusty białej
- 1/3 główki kapusty czerwonej
- 3 marchewki
- 2 cebule dymki
- 4 łyżki cukru
- 5 łyżek octu 10%
- 5 łyżek oleju
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Kapustę białą i czerwoną szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a dymkę drobno kroimy. Dodajemy cukier, olej i ocet. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
sałatki surówka surówka duet surówka obiadowa surówka z białej i czerwonej surówki surówka z czerwonej kapusty surówka z kapusty zimowa surówka