Surówka duet

Zawsze miała problem jaką surówkę podać do obiadu. W końcu udało mi się dorwać przepis i ten problem zniknął. Surówka z białej i czerwonej kapusty zachwyca smakiem za każdym razem kiedy ją podam, a w dodatku jest banalnie prosta w wykonaniu. Ten duet stał się ulubieńcem w naszym domu


Składanki:
  • 1/3 główki kapusty białej
  • 1/3 główki kapusty czerwonej
  • 3 marchewki
  • 2 cebule dymki
  • 4 łyżki cukru
  • 5 łyżek octu 10%
  • 5 łyżek oleju
  • sól i pieprz


Przygotowanie:

Kapustę białą i czerwoną szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a dymkę drobno kroimy. Dodajemy cukier, olej i ocet. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.



Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!