Obok nadziewanych jajek w rodzinnym domu na wielkanocnym stole pojawiają się szyneczki zawijane w trzech smakach. Już od kilku lat to obowiązkowa pozycja w moim domu podczas świętowania. Roladki z szynki wymagają niewiele pracy i niewielu składników, a efekt wizualny i smakowy jest zaskakujący. Taka kolorowa i szybka przekąska sprawdzi się nie tylko podczas Wielkanocy, ale też na każdej innej imprezie rodzinnej i znajomymi. Szyneczki zawijane zawsze znikają ze stołu w ekspresowym tempie, więc robię ich dużą ilość. Jeżeli Wy też chcecie zaskoczyć domowników i gości pyszną przekąską, to roladki z szynki są idealnym wyborem
Składniki:
- około 500 g szynki konserwowej w plasterkach
- 300 g serka z chrzanem
- 150 g ulubionego serka śmietankowego
- 150 g suszonych pomidorów
- 4 ugotowane jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
Przygotowanie:
Plasterki szynki smarujemy serkiem chrzanowym, zawijamy i kroimy na pół. Jajka drobno siekamy. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy. Pastą jajeczną smarujemy plasterki szynki, zawijamy i kroimy na pół. Do serka śmietankowego dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory i mieszamy. Pastą smarujemy plasterki szynki, ciasno zawijamy i przekrajamy na pół. Tak przygotowane roladki w trzech smakach układamy na półmisku.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
imprezowe przekąski przekąski przekąski na wielkanoc roladki z szynki szyneczki faszerowane szyneczki w trzech smakach szyneczki zawijane w 3 smakach Wielkanoc
Podobne roladki kiedyś robiłam. Z chęcią do nich wrócę wg tego przepisu. :)
OdpowiedzUsuńProszę spróbować zalać galaretką z rosołu lub kostki,super i nie obsucha.
OdpowiedzUsuńPolecam,super
Jeszcze można zalać czerwono zielona (opakowanie)żelatyna z przyprawami
Usuń