Szyneczki zawijane w 3 smakach

Obok nadziewanych jajek w rodzinnym domu na wielkanocnym stole pojawiają się szyneczki zawijane w trzech smakach. Już od kilku lat to obowiązkowa pozycja w moim domu podczas świętowania. Roladki z szynki wymagają niewiele pracy i niewielu składników, a efekt wizualny i smakowy jest zaskakujący. Taka kolorowa i szybka przekąska sprawdzi się nie tylko podczas Wielkanocy, ale też na każdej innej imprezie rodzinnej i znajomymi. Szyneczki zawijane zawsze znikają ze stołu w ekspresowym tempie, więc robię ich dużą ilość. Jeżeli Wy też chcecie zaskoczyć domowników i gości pyszną przekąską, to roladki z szynki są idealnym wyborem


Składniki:
  • około 500 g szynki konserwowej w plasterkach
  • 300 g serka z chrzanem
  • 150 g ulubionego serka śmietankowego
  • 150 g suszonych pomidorów
  • 4 ugotowane jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy


Przygotowanie:

Plasterki szynki smarujemy serkiem chrzanowym, zawijamy i kroimy na pół. Jajka drobno siekamy. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy. Pastą jajeczną smarujemy plasterki szynki, zawijamy i kroimy na pół. Do serka śmietankowego dodajemy drobno pokrojone suszone pomidory i mieszamy. Pastą smarujemy plasterki szynki, ciasno zawijamy i przekrajamy na pół. Tak przygotowane roladki w trzech smakach układamy na półmisku.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

3 komentarze:

  1. Podobne roladki kiedyś robiłam. Z chęcią do nich wrócę wg tego przepisu. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proszę spróbować zalać galaretką z rosołu lub kostki,super i nie obsucha.
    Polecam,super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeszcze można zalać czerwono zielona (opakowanie)żelatyna z przyprawami

      Usuń