Przygotowywanie past kanapkowych jest dziecinnie proste, a ich smak potrafi zaskoczyć nawet najbardziej wymagających. Domowe pasty są super alternatywą dla tradycyjnych kanapek z szynką, czy serem żółtym. W naszym domu oprócz pasty z jajek i makreli często gości pasta kanapkowa z brokułem oraz pasta jajeczna bez majonezu. Aby zrobić pastę z jajek i makreli potrzeba wymieszać zaledwie dwa składniki i doskonałe smarowidło mamy gotowe. Pasta super sprawdzi się kiedy lodówka świeci pustkami lub mamy ochotę na coś innego na śniadanie czy kolację. Taka pasta dostarcza solidną dawkę energii i zasmakuje na pewno Tobie i Twojej rodzinie
Składniki:
- 6 ugotowanych jajek
- 2 puszki filetów z makreli w sosie pomidorowym
Przygotowanie:
Jajka drobno siekamy i dodajemy do rozdrobnionych filetów z makreli w sosie pomidorowym. Mieszamy.
Smacznego!
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
pasta pasta jajeczna pasta jajeczna z makrelą pasta kanapkowa pasta na kanapki pasta na kanapki z 2 składników pasta z makreli przekąski smarowidło śniadanie i kolacja