Obok past jajecznych w naszym domu często goszczą pasty twarogowe. Serek, świeże zioła i ogórek - co może być lepszego od takiego połączenia? :) Smarowidło z ziołami i ogórkiem jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a dodatkowo niezwykle świeże w smaku. Pasta znakomicie sprawdzi się na smakowity i zdrowy posiłek dla całej rodziny. Jeżeli szukacie smacznego pomysłu na śniadanie lub kolację to lepiej trafić nie mogliście. Ten przepis na pewno przypadnie Wam do smaku
Składniki:
- 450 g twarogowego serka śmietankowego
- pęczek koperku
- pęczek cebuli dymki
- 1/2 ogórka szklarniowego
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Koperek i cebulę dymkę siekamy. Obranego ogórka kroimy w drobną kostkę. Do serka dodajemy koperek, dymkę, ogórka, oregano i jogurt naturalny. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
pasta pasta kanapkowa pasta na kanapki pasta twarogowa przekąski smarowidło śniadanie i kolacja wiosenne smarowidło na kanapki