Wiosenne smarowidło na kanapki

Obok past jajecznych w naszym domu często goszczą pasty twarogowe. Serek, świeże zioła i ogórek - co może być lepszego od takiego połączenia? :) Smarowidło z ziołami i ogórkiem jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a dodatkowo niezwykle świeże w smaku. Pasta znakomicie sprawdzi się na smakowity i zdrowy posiłek dla całej rodziny. Jeżeli szukacie smacznego pomysłu na śniadanie lub kolację to lepiej trafić nie mogliście. Ten przepis na pewno przypadnie Wam do smaku


Składniki:
  • 450 g twarogowego serka śmietankowego
  • pęczek koperku
  • pęczek cebuli dymki
  • 1/2 ogórka szklarniowego
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz


Przygotowanie:

Koperek i cebulę dymkę siekamy. Obranego ogórka kroimy w drobną kostkę. Do serka dodajemy koperek, dymkę, ogórka, oregano i jogurt naturalny. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!