Kolejny przepis na pyszne smarowidło do chleba. Tym razem prosta pasta z sera białego i makreli z czasów PRL-u. Pasta jest dobrym pomysłem, kiedy nie ma się pomysłu na kolację lub śniadanie. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiej awanturki, czas najwyższy nadrobić zaległości :)
Składniki:
- 250 g sera białego mielonego półtłustego
- 2 puszki podwędzanego fileta z makreli w oleju (sprawdzą się też szprotki lub sardynki)
- 2 - 3 łyżki śmietany 18%
- pęczek szczypiorku
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Odsączonego fileta z makreli rozdrabniamy widelcem i dodajemy do sera. Następnie dodajemy śmietanę, posiekany szczypiorek, doprawiamy pieprzem i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
asta awanturka makrela pasta pasta kanapkowa pasta na kanapki pasta twarogowa pasta z makreli pasta z twarogu i makreli przekąski smarowidło śniadanie i kolacja