Awanturka PRL-u – pasta do chleba w 5 minut

Kolejny przepis na pyszne smarowidło do chleba. Tym razem prosta pasta z sera białego i makreli z czasów PRL-u. Pasta jest dobrym pomysłem, kiedy nie ma się pomysłu na kolację lub śniadanie. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiej awanturki, czas najwyższy nadrobić zaległości :)


Składniki:
  • 250 g sera białego mielonego półtłustego
  • 2 puszki podwędzanego fileta z makreli w oleju (sprawdzą się też szprotki lub sardynki)
  • 2 - 3 łyżki śmietany 18%
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz


Przygotowanie:

Odsączonego fileta z makreli rozdrabniamy widelcem i dodajemy do sera. Następnie dodajemy śmietanę, posiekany szczypiorek, doprawiamy pieprzem i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!