Na grillu Teściowa zaskoczyła wszystkich przekąską z pomidorów, nadziała je smaczną pastą. Tak podane pomidory okazały się strzałem w 10. Pomidory nadziewane wzbudziły zachwyt. Koniecznie musiałam podpatrzeć przepis i teraz sam często przygotowuję tak pomidory na różne imprezki. Zawsze znikają ze stołu jako pierwsze
Składniki:
- 6 niedużych pomidorów
- 450 g serka śmietankowego
- 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
- pęczek szczypiorku
- pęczek koperku
- mieszanka przypraw Zioła greckie
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Pomidory kroimy na pół i za pomocą łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne, tak aby powstały nam miseczki. Szczypiorek i koperek siekamy. Do miski dajemy serek śmietanowy, jogurt, koperek, 1/2 posiekanego szczypiorku i zioła greckie (ilość wg uznania). Solimy i pieprzymy do smaku. Całości mieszamy. Powstałą pastę nakładamy w pomidorowe miseczki, układamy na półmisku i posypujemy resztą szczypiorku.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
imprezowe przekąski pomidory pomidory faszerowane pomidory nadziewane pomidory z serkiem przekąski