Podczas rodzinnych spotkań przy grillu nie może zabraknąć ogórków nadziewanych przez Tatę. To obowiązkowa pozycja wśród przekąsek do mięsiwa z grilla. Tak przygotowane ogórki zawsze znikają jako pierwsze i każdy mówi, że następnym razem Tata musi zrobić ich podwójną ilość. Jeżeli planujecie zrobić grilla, a nie macie pomysłu na dodatki, to takie ogórki z pewnością zrobią furorę wśród gości
Składniki:
- 6 ogórków gruntowych
- 450 g serka kanapkowego grani
- pęczek szczypiorku
- pęczek koperku
- sól i pieprz
- mieszanka przypraw Suszone pomidory z czosnkiem
Przygotowanie:
Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż na połówki. Następnie łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne, tak aby powstały nam łódeczki. Szczypiorek i koperek siekamy. Do miski dajemy serek, szczypiorek i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy. Do ogórkowych łódeczek nakładamy pastę serową i układamy na półmisku. Wierzch posypujemy suszonymi pomidorami.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
grillowe łódeczki imprezowe przekąski ogórki ogórki faszerowane ogórki nadziewane ogórki z serkiem przekąski
Ekstra przepis! W ubiegły weekend robiłem grilla i podałem ogórki z twoi jego przepisu, a że kasza jaglana też lubi się z ogórkami to zrobiłem jeszcze sałatkę z kaszy, ogórków i zielonej papryki. Goście byli zachwyceni, a Twoje ogórki poszły jako pierwsze.
OdpowiedzUsuń