Spędzając wakacje u Babci, często na kolację podawała nam pieczone parówki. Nadziewała je wszystkim co było dostępne, ale te z groszkiem zapamiętałam najbardziej. Nigdzie tak pysznych parówek nie jadłam jak właśnie u Babci. Jeżeli macie parówki w lodówce to koniecznie zróbcie ten przepis
- 10 ulubionych parówek
- 150 g sera żółtego
- 3 łyżki groszku konserwowego
Ser żółty kroimy w paski lub słupki. Parówki nacinamy wzdłuż tworząc kieszonki. Do środka wkładamy ser. Parówki układamy w naczyniu żaroodpornym jedna obok drugiej. Wierzch posypujemy groszkiem. Tak przygotowane parówki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy około 20 min. Parówki podajemy z ketchupem, ulubionym sosem np. czosnkowym lub surówkami.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
imprezowe przekąski parówki przekąski ser żółty śniadanie i kolacja zapiekane parówki zapiekane parówki prlu