Jak Wielkanoc to obowiązkowo muszą być jajka. Nie wiem jak u Was, ale w naszym domu Święta nie mogą obejść się bez nadziewanych jajek. Robimy je z różnymi farszami, obok jajek nadziewanych na 3 sposoby na stole pojawiają się jajka faszerowane brokułem. Są znakomite jako przekąska i zawsze każdy chętnie się nimi częstuje. Pracy jest przy nich niewiele, a efekt jest gwarantowany
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- około 150 g ugotowanego brokuła
- 1 cebula dymka
- 1 - 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Dymkę drobno kroimy. Jajka kroimy na połówki i oddzielamy żółtka od białek. Do miski dajmy brokuła, żółtka, dymkę i majonez. Całość rozdrabniamy widelcem i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą nadziewamy połówki białek i układamy je na półmisku.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
brokuł imprezowe przekąski jajka jajka faszerowane jajka na wielkanoc jajka nadziewane jajka nadziewane brokułem jajka z brokułem przekąski przekąski na wielkanoc Wielkanoc