Szyneczki zawijane goszczą w moim domu bardzo często kiedy mam gości. To taki mój niezawodny przepis. Zawsze kiedy je podam znikają spośród przekąsek jako pierwsze. Takimi zawijanymi roladkami z szynki zachwycają się wszyscy goście. Kiedy je przygotowuję mam pewność, że każdy będzie zadowolony. Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości roladkami w innej wersji to polecam Wam szyneczki zawijane w 3 smakach
- 15 plasterków szynki konserwowej
- 200 g słonecznika łuskanego
- 400 g serka topionego kremowego, śmietankowego
Słonecznik prażymy na suchej patelni, aż zacznie się rumienić. Dodajemy serki topione i mieszamy do połączenia serków ze słonecznikiem.
Farsz odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Jeszcze ciepłą, ale nie gorącą masą smarujemy plasterki szynki i zawijamy w roladki. Każdą roladkę przekrajamy na pół. Roladki z szynki ze słonecznikiem układamy na półmisku wyłożonym sałatą.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
imprezowe przekąski przekąski przekąski na wielkanoc roladki z szynki roladki z szynki ze słonecznikiem szyneczki faszerowane szyneczki zawijane szyneczki ze słonecznikie Wielkanoc