Obok jajek faszerowanych z brokułem na stole wielkanocnym nie może zabraknąć jajek nadziewanych robionych przez Mamę. Sprawdzają się one za każdym razem, a podczas Wielkanocy wręcz królują wśród przekąsek. Te jajka są jednymi z naszych ulubionych
Składniki:
- 8 ugotowanych jajek
- 350 g pieczarek
- 1 łyżka majonezu
- sól i pieprz
- opcjonalnie szczypiorek do posypania
Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy z solą i pieprzem do odparowania wody. Jajka ugotowane na twardo przekrajamy na pół i wyciągamy żółtka. Do ostygniętych pieczarek dodajemy żółtka i majonez, mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek. Jajka układamy na półmisku i posypujemy szczypiorkiem.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
jajka jajka faszerowane jajka na wielkanoc jajka nadziewane jajka nadziewane pieczarkami jajka z pieczarkami przekąski przekąski na wielkanoc Wielkanoc