Najlepszy farsz do wielkanocnych jajek zawsze smakuje, wymaga tylko kilku składników i zawsze się udaje, nie ma w nim co zepsuć. Jest to najprostszy i najszybszy sposób na faszerowane jajka. Do kremowego nadzienia dochodzi efektowne wycięcie i sprawia, że jajka wyglądają naprawdę wykwintnie. Przepis na jajka w takim wydaniu jest jedną z propozycji na smaczną i efektowną wielkanocną przekąskę. Zobacz też inne nasz przepisy na wielkanocne dania
- 8 ugotowanych jajek
- 2 łyżki serka jogurtowego Almette
- 1 łyżka majonezu
- 100 g wędzonego łososia
- szczypiorek do posypania
Z jajek wycinamy cząstkę środka przypominającą klin. Z każdego wyciętego klina wyjmujemy żółtko. Do kielicha blendera wkładamy żółtka, łososia, serek i majonez. Całość blendujemy na pastę.
Do rękawa cukierniczego nakładamy pastę i wypełniamy nią wycięcie w jajkach. Pasty nie oszczędzamy, bo jest jej dość sporo. Jajka układamy na półmisku i posypujemy szczypiorkiem.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
jajka jajka na wielkanoc jajka nadziewane jajka z łososiem łosoś przekąski przekąski na wielkanoc Wielkanoc
Naprawdę świetna propozycja na te święta. Muszę powiedzieć, że nigdy nie miałem okazji próbować specjalnego farszu do jajek.
OdpowiedzUsuń