Najlepszy farsz do wielkanocnych jajek

Najlepszy farsz do wielkanocnych jajek zawsze smakuje, wymaga tylko kilku składników i zawsze się udaje, nie ma w nim co zepsuć. Jest to najprostszy i najszybszy sposób na faszerowane jajka. Do kremowego nadzienia dochodzi efektowne wycięcie i sprawia, że jajka wyglądają naprawdę wykwintnie. Przepis na jajka w takim wydaniu jest jedną z propozycji na smaczną i efektowną wielkanocną przekąskę. Zobacz też inne nasz przepisy na wielkanocne dania


Składniki:
  • 8 ugotowanych jajek
  • 2 łyżki serka jogurtowego Almette
  • 1 łyżka majonezu
  • 100 g wędzonego łososia
  • szczypiorek do posypania


Przygotowanie:

Z jajek wycinamy cząstkę środka przypominającą klin. Z każdego wyciętego klina wyjmujemy żółtko. Do kielicha blendera wkładamy żółtka, łososia, serek i majonez. Całość blendujemy na pastę.


Do rękawa cukierniczego nakładamy pastę i wypełniamy nią wycięcie w jajkach. Pasty nie oszczędzamy, bo jest jej dość sporo. Jajka układamy na półmisku i posypujemy szczypiorkiem.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

1 komentarz:

  1. Naprawdę świetna propozycja na te święta. Muszę powiedzieć, że nigdy nie miałem okazji próbować specjalnego farszu do jajek.

    OdpowiedzUsuń