Wiosenna pasta na 3 sposoby - smarowidła, z którymi kanapki nie będą nudne

Wiosenne pasty do pieczywa w 3 smakach są uwielbiane przez domowników. Kiedy je podaję każdy może wybrać smarowidło, na które ma ochotę. Dzięki tym pastom kanapki na śniadanie czy kolację nie są nudne. Pasty o różnych smakach są znakomitym urozmaiceniem zwykłych, codziennych posiłków. Tego typu pasty to najprostsze rozwiązanie na pyszne śniadanie. Wystarczy kilka prostych składników i mam smaczny efekt. Jeżeli znudziła Wam się wędlina i ser żółty to proponuję te szybkie i łatwe do zrobienia pasty, wystarczy tylko 10 minut


Składniki:
  • 3 serki śmietankowe Almette (po 150 g)
  • 3 ugotowane jajka
  • pęczek szczypiorku
  • mały pęczek rzodkiewki
  • 2 ogórki gruntowe
  • 3 - 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:

Do 3 miseczek przekładamy po 1 serku Almette, ścieramy na drobnych oczkach po jajku i dodajemy po łyżce jogurtu naturalnego. Do pierwszej miski dodajemy starte na grubych oczkach rzodkiewki. Do drugiej miski dodajemy posiekany szczypiorek, a do trzeciej starte na grubych oczkach, obrane ogórki. Składniki w miskach doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy, aż powstaną pasty. Jeżeli, któraś z past wychodzi za mało kremowa dodajemy jogurt naturalny. Tak przygotowanymi pastami smarujemy ulubione pieczywo.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

3 komentarze:

  1. A jaja do której?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No teraz jak Pani odpowiedziała to zauważyłam. A wcześniej czytałam 2 razy i gdzie dać jaja nie widziałam. Koniecznie spróbuję!

      Usuń