Zawsze kiedy nie mam pomysłu na wykorzystanie mięsa z rosołu lub resztek pieczonego kurczaka to przygotowuję pastę kanapkową. Świetnie sprawdza się ona na śniadanie i kolację. Zajadają się nią zarówno dorośli jak i dzieci. Jeżeli nie macie pomysłu na wykorzystanie resztek mięsa to wypróbujcie przepis na taką pastę
- mięso z 2 ugotowanych udek z kurczaka (pozbawione skóry i kości)
- 5 ugotowanych jajek
- 3 ogórki konserwowe
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Do pasty użyłam mięsa z gotowanych udek. Znakomicie do pasty sprawdza się mięso, które pozostało nam z rosołu czy resztki pieczonego kurczaka.
Jajka i ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mięso z kurczaka drobno siekamy. Szczypiorek drobno kroimy. Tak przygotowane składniki dajemy do miski, dodajemy musztardę i majonez. Mieszamy, w razie potrzeb pastę doprawiamy solą i pieprzem. Pastę podajemy z ulubionym pieczywem. Kanapki dodatkowo można posypać szczypiorkiem.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
pasta pasta kanapkowa pasta na kanapki pasta z kurczakiem pasta z mięsem przekąski smarowidło śniadanie i kolacja
Pasty kanapkowe są rewelacyjne! Szukam właśnie ciekawych przepisów na nie, wielkie dzięki!
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna pasta! Przepyszna! Polecam!
OdpowiedzUsuń