Zawijaski często przygotowuje na różnego rodzaju uroczystości. Są proste i szybkie w przygotowaniu. Pięknie się prezentują i często znikają jako pierwsze ze stołu. Polecam Wam wypróbować też szyneczki tatarskie, szyneczki zawijane w 3 smakach i szyneczki zawijane, które nigdy nie zawodzą
- około 250 g szynki konserwowej w plasterkach
- 300 g serka śmietankowego Almette
- mała czerwona papryka
- mała czerwona cebula
- 2 ogórki konserwowe
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Do miski dajemy serek śmietankowy, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, cebulę i ogórki. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Plasterki szynki smarujemy powstałą pastą i zawijamy w ruloniki. Zawijane szyneczki najlepiej przed podaniem schłodzić w lodówce.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
imprezowe przekąski przekąski przekąski na wielkanoc roladki imprezowe roladki z szynki szyneczki faszerowane szyneczki zawijane Wielkanoc zawijaski