Nie ma na śniadanie nic lepszego niż domowa pasta kanapkowa. Taka pasta to super zamiennik dla nudnych kanapek z serem czy szynką. Wystarczy 5 minut pracy i znakomitą pastę do pieczywa mamy gotową
- puszka białej fasoli (400 g)
- ząbek czosnku
- 5 suszonych pomidorów z oleju
- olej z suszonych pomidorów
- szczypta cukru
- sól i pieprz do smaku
- papryka słodka do smaku
- papryka ostra do smaku
Do kielicha blendera wkładamy odsączoną i opłukaną fasolę, ząbek czosnku, suszone pomidory, około 1 łyżka oleju z pomidorów, cukier, sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą. Całość blendujemy, aż powstanie pasta. Jeżeli pasta wychodzi za sucha dolewamy więcej oleju z suszonych pomidorów. Tak przygotowaną pastę podajemy ze świeżym pieczywem.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
pasta pasta kanapkowa pasta na kanapki pasta z fasoli przekąski smarowidło śniadanie i kolacja
niesamowite te Pani pasty!! zrobiłam dziś tę i zeżarłam od razu większą połowę!! Pycha!!
OdpowiedzUsuńMożna użyć czerwonej fasoli?
OdpowiedzUsuńz czerwoną nie próbowałam
Usuń