Sałatka Szefa jest jedną z tych sałatek, które cieszą się powodzeniem na różnego rodzaju uroczystościach. Z pewnością sprawdzi się wśród wielkanocnych przekąsek czy podana na przyjęciu komunijnym. Jest prosta i w miarę szybka do zrobienia. Goście na pewno chętnie będą się nią częstowali
- 1/2 małej kapusty pekińskiej
- około 200 g pomidorków koktajlowych
- 1 puszka kukurydzy
- 3 ugotowane jajka
- 1 ugotowany brokuł
- 270 g sera feta
- 2 garście startego sera żółtego (u mnie cheddar)
- 5 dużych łyżek majonezu
- 5 łyżek musztardy sarepskiej
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Majonez mieszamy z musztardą. Doprawiamy pieprzem do smaku. Na spód salaterki dajemy posiekaną kapustę pekińską i smarujemy sosem. Następnie wykładamy odsączoną kukurydzę, pokrojony w kostkę ser feta i jajka.
Ponownie smarujemy sosem i posypujemy serem żółtym. Wykładamy resztę sosu majonezowo - musztardowego. Na wierzchu układamy różyczki brokułu i pokrojone na połówki pomidorki. Sałatkę przed podaniem schładzamy najlepiej kilka godzin.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
sałatka imprezowa sałatka wielkanoc sałatka wielkanocna sałatki
puszna
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie
OdpowiedzUsuńZrobilam, okropna!! Kosz!
OdpowiedzUsuń