Pyszna surówka, która na pewno przypadnie każdemu do gustu. Ta surówka uchodzi w końcu za najlepszą surówkę świata, więc każdy powinien się nią zajadać ze smakiem. Surówkę przygotowuje się ekspresowo, wystarczy kilka minut, no chyba, że ktoś wyjątkowo wolno kroi 😎 Taka surówka sprawdzi się jako dodatek do obiadu, dań z grilla, a nawet z powodzeniem można ją zapakować w pudełko do pracy
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- garść pomidorków koktajlowych
- 1/2 puszki kukurydzy
- pęczek koperku
- kilka łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- sok wyciśnięty z cytryny do smaku
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Do pokrojonej kapusty dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę i jabłko. Dorzucamy pomidorki pokrojone na połówki i odsączoną kukurydzę.
Do miseczki dajemy oliwę, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy. Następnie dodajemy posiekany koperek i ponownie mieszamy. Przygotowany sos dodajemy do miski z warzywami i mieszamy. Surówka po przygotowaniu jest gotowa od razu do jedzenia.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kapusta pekińska najlepsza surówka świata sałatki surówka surówka do obiadu surówka obiadowa surówka z kapusty pekińskiej