Surówka do szybkiego podania jest jedną z lepszych surówek do obiadu, robi się ją w zaledwie kilka chwil. Surówka smakuje wyśmienicie i nie trzeba czekać, aż składniki się przegryzą, można zajadać ją od razu po przygotowaniu. Polecam Wam wypróbować ten przepis
- 1/3 główki kapusty białej
- 1 czerwona cebula
- 4 - 5 ogórków konserwowych
- 2 - 3 łyżki oleju
- 1 łyżka miodu naturalnego (u mnie wielokwiatowy)
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- sól do smaku
- pieprz czarny mielony do smaku
Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, a ogórki w półplasterki.
Do miski dajemy miód, olej, musztardę, sól i pieprz. Mieszamy. Powstały sos dodajemy do warzy i wszystko mieszamy. Surówka jest gotowa do podania. Smacznego!
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kapusta sałatki surówka surówka do obiadu surówka do szybkiego podania surówka obiadowa surówka z kapusty