Kiełbasianka - genialne smarowidło na kanapki

Kiełbasianka to przepyszne smarowidło, które odmieni nudne kanapki na śniadanie lub kolację. Kiełbasiankę przygotowuje się w dosłownie 5 minut. Taka pasta to super pomysł na pyszne kanapki. Przepis składa się z kilku prostych składników, a smak pasty może zaskoczyć nawet najbardziej wymagających. Polecam ten przepis. Jeżeli macie ochotę coś nowego, a zwykłe kanapki chcecie podać z pysznymi dodatkami to polecam Wam wypróbować pastę bez majonezu, pastę z dwóch składników czy pastę z dodatkiem brokułów


Składniki:
  • 300 g dobrej jakości kiełbasy wędzonej
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 ugotowane jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu


Przygotowanie:
Kiełbasę obieram ze skóry i wkładam do misy malaksera. Do kiełbasy dodaję obrany czosnek, jajka, majonez i ketchup. Składniki blenduję na pastę. Część gotowej pasty przekładam do małych słoiczków po 200 ml. W lodówce taką pastę można przechowywać przez kilka dni. A część pasty jemy na ze świeżym pieczywem.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!