Kiełbasianka to przepyszne smarowidło, które odmieni nudne kanapki na śniadanie lub kolację. Kiełbasiankę przygotowuje się w dosłownie 5 minut. Taka pasta to super pomysł na pyszne kanapki. Przepis składa się z kilku prostych składników, a smak pasty może zaskoczyć nawet najbardziej wymagających. Polecam ten przepis. Jeżeli macie ochotę coś nowego, a zwykłe kanapki chcecie podać z pysznymi dodatkami to polecam Wam wypróbować pastę bez majonezu, pastę z dwóch składników czy pastę z dodatkiem brokułów
- 300 g dobrej jakości kiełbasy wędzonej
- 5 ząbków czosnku
- 2 ugotowane jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka ketchupu
Kiełbasę obieram ze skóry i wkładam do misy malaksera. Do kiełbasy dodaję obrany czosnek, jajka, majonez i ketchup. Składniki blenduję na pastę. Część gotowej pasty przekładam do małych słoiczków po 200 ml. W lodówce taką pastę można przechowywać przez kilka dni. A część pasty jemy na ze świeżym pieczywem.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
jajka kiełbasa kiełbasianka pasta pasta kanapkowa pasta na kanapki pasta z kiełbasy przekąski smarowidło smarowidło do chleba smarowidło na kanapki śniadanie i kolacja