Schabowe po dubajsku - zrobiłam te słynne kotlety z TikToka, takiego efektu się nie spodziewałam

Ostatnio głośno w Internecie jest o kotletach schabowych po dubajsku. Pewna Pani na TikToku zrobiła właśnie takie kotlety z nietypową panierką. Do panierowania użyła ciasta kataifi. Postanowiłam wypróbować przepis i sprawdzić czy takie kotlety są smaczne😎 Zapewniam, że bardziej chrupiącej panierki nie jedliście, a sam smak? Do nas nie przemówił, zdecydowanie wolimy schabowe z tradycyjna panierką. A Wy skusicie się i zrobicie takie kotlety? Napiszcie w komentarzu


Składniki:
  • 1 kg schabu
  • 3 jajka
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • słodka papryka do smaku
  • ciasto kataifi smażone do obtaczania kotletów
  • olej do smażenia


Przygotowanie:
Schab kroję w plastry. Plastry schabu rozbijam na kotlety. W głębokim talerzu roztrzepuje jajka z solą, pieprze i słodka papryką. Do drugiego talerza nasypuję ciasto kataifi. Rozbite kotlety maczam w jajku, a następnie obtaczam w cieście kataifi.


Tak przygotowane kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron na średniej mocy palnika. Usmażone kotlety odsączam na ręczniku papierowym. Schabowe po dubajsku podaje z ziemniakami i surówką.


Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!