Ostatnio głośno w Internecie jest o kotletach schabowych po dubajsku. Pewna Pani na TikToku zrobiła właśnie takie kotlety z nietypową panierką. Do panierowania użyła ciasta kataifi. Postanowiłam wypróbować przepis i sprawdzić czy takie kotlety są smaczne😎 Zapewniam, że bardziej chrupiącej panierki nie jedliście, a sam smak? Do nas nie przemówił, zdecydowanie wolimy schabowe z tradycyjna panierką. A Wy skusicie się i zrobicie takie kotlety? Napiszcie w komentarzu
- 1 kg schabu
- 3 jajka
- sól do smaku
- pieprz czarny mielony do smaku
- słodka papryka do smaku
- ciasto kataifi smażone do obtaczania kotletów
- olej do smażenia
Schab kroję w plastry. Plastry schabu rozbijam na kotlety. W głębokim talerzu roztrzepuje jajka z solą, pieprze i słodka papryką. Do drugiego talerza nasypuję ciasto kataifi. Rozbite kotlety maczam w jajku, a następnie obtaczam w cieście kataifi.
Tak przygotowane kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron na średniej mocy palnika. Usmażone kotlety odsączam na ręczniku papierowym. Schabowe po dubajsku podaje z ziemniakami i surówką.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kotlety po dubajsku kotlety schabowe obiad schab schabowe schabowe po dubajsku