Święta wielkanocne nie mogą obejść się bez nadziewanych jajek. Co roku robię takie jajka w różnych smakach, żeby każdy mógł poczęstować się ulubioną przekąską. Tak nadziane jajka są bardzo proste w przygotowaniu. Mogę nawet stwierdzić, że już łatwiej się nie da i takie jajka będą znakomitą ozdobą wielkanocnego stołu. Gwarantuję, że ta błyskawiczna w przygotowaniu przekąska sprawdzi się na Wielkanoc. Polecam ten przepis
- 8 ugotowanych jajek
- puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g)
- opakowanie serka kanapkowego naturalnego (135 g)
- 1 łyżka majonezu
- sól do smaku
- pieprz mielony do smaku
- 1 czerwona cebula
- duży pęczek szczypiorku
- liście sałaty do wyłożenia półmiska
Ugotowane, zimne jajka kroję na połówki i wyjmuję żółtka. Żółtka rozdrabniam widelcem. Do żółtek dodaje odsączonego tuńczyka, serek kanapkowy i majonez. Doprawiam sola i pieprzem do smaku. Składniki mieszam ze sobą. Jeżeli chcecie, żeby nadzienie do jajek było gładkie, bez wyczuwalnych kawałków to możecie składniki na farsz zblendować. Szczypiorek drobno kroje. Czerwona cebulę kroje w drobną kostkę.
Do białek nakładam farsz. Połowę nadzianych białek obsypuję cebulą, a połowę szczypiorkiem. Jajka układam na półmisku wyłożonym sałatą. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
dwukolorowe jajka imprezowe przekąski jajka jajka faszerowane jajka na wielkanoc jajka nadziewane jajka z tuńczykiem przekąski przekąski na wielkanoc Wielkanoc