Prosty sposób na dwukolorowe jajka nadziewane

Święta wielkanocne nie mogą obejść się bez nadziewanych jajek. Co roku robię takie jajka w różnych smakach, żeby każdy mógł poczęstować się ulubioną przekąską. Tak nadziane jajka są bardzo proste w przygotowaniu. Mogę nawet stwierdzić, że już łatwiej się nie da i takie jajka będą znakomitą ozdobą wielkanocnego stołu. Gwarantuję, że ta błyskawiczna w przygotowaniu przekąska sprawdzi się na Wielkanoc. Polecam ten przepis


Składniki:
  • 8 ugotowanych jajek
  • puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g)
  • opakowanie serka kanapkowego naturalnego (135 g)
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • 1 czerwona cebula
  • duży pęczek szczypiorku
  • liście sałaty do wyłożenia półmiska


Przygotowanie:
Ugotowane, zimne jajka kroję na połówki i wyjmuję żółtka. Żółtka rozdrabniam widelcem. Do żółtek dodaje odsączonego tuńczyka, serek kanapkowy i majonez. Doprawiam sola i pieprzem do smaku. Składniki mieszam ze sobą. Jeżeli chcecie, żeby nadzienie do jajek było gładkie, bez wyczuwalnych kawałków to możecie składniki na farsz zblendować. Szczypiorek drobno kroje. Czerwona cebulę kroje w drobną kostkę.


Do białek nakładam farsz. Połowę nadzianych białek obsypuję cebulą, a połowę szczypiorkiem. Jajka układam na półmisku wyłożonym sałatą. Tak przygotowane jajka są gotowe do podania.

Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!