Wiosenna pasta kanapkowa jest jedną z naszych ulubionych past do kanapek. Pastę robi się z kilku prostych składników. Jej przygotowanie zajmuje kilka minut, a kanapki podane z taka pastą są naprawdę smaczne. Polecam ten przepis
- 5 ugotowanych jajek
- pęczek szczypiorku
- kilka rzodkiewek
- duża garść tartego sera żółtego (u mnie gouda)
- 2 łyżki majonezu
- sól do smaku
- pieprz mielony do smaku
Przygotowanie:
Jajka drobno kroję. Pęczek szczypiorku siekam. Rzodkiewki ścieram na tarce. Wsypuję dużą garść tartego sera żółtego. Solę i pieprzę do smaku. Składniki mieszam. Gotową pastę podaję ze świeżym pieczywem.
Zapraszam do obejrzenia filmiku z przepisem krok po kroku
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
pasta pasta jajeczna pasta kanapkowa pasta na kanapki przekąski smarowidło śniadanie wiosenna pasta wiosenna pasta kanapkowa